Portræt af en ung mand og ung kvinde, der er fysisk tætte

Penis afvigelse - Induratio penis plastica - penis krumning

  • Penilkrumning kan være medfødt eller opstå senere spontant (normalt på grund af Induratio penis plastica (IPP)
  • penis har næsten altid en let krumning
  • medfødt krumning kan være forbundet med misdannelse af urinrøret
  • IPP kan opstå spontant
  • Årsagen er ikke klart afklaret eller flere faktorer kan tænkes som udløsende faktorer
  • kirurgisk behandling for det meste over 50 år
  • øget brug af penisspændingsanordninger til peniskrumning

Penisafvigelse - definition og overblik

En medfødt eller erhvervet sygdom i det mandlige organ kaldes penisafvigelse. Det viser sig i den oprejste tilstand af penis som en akseafvigelse eller krumning. I de fleste tilfælde er erhvervet penisafvigelse forårsaget af induratio penis plastica (IPP). Det kliniske billede blev beskrevet så tidligt som i 1561. Men det var Francois de la Peyronie, personlig læge for den franske kong Ludvig XIV, der gjorde induratio penis plastica til en medicinsk klart defineret sygdom i 1743, deraf udtrykket "Peyronies sygdom", som hovedsageligt bruges i det anglo-amerikanske område. Det er vigtigt at vide, at induratio penis plastica ikke er en ondartet sygdom!

Statuen af David nøgen skabt af Michelangelo

Penis afvigelse / penis krumning: symptomer

Den mandlige penis er kun helt lige i undtagelsestilfælde. Hos de fleste mænd buer den op, ned eller til siden, når den er ophidset. Penisafvigelse kan vise sig som en slags knæk i det oprejste lem, men det kan også påvirke "justeringen" af hele lemmet. Den medfødte, såkaldte medfødte penisafvigelse opdeles i former med og former uden misdannelser i urinrøret. En misdannelse af urinrøret er til stede ved epispadier og hypospadier. I disse tilfælde er urinrørsåbningen på bagsiden af penis eller på undersiden af penis. Hvor der ikke er misdannelse af urinrøret, er patienterne i de fleste tilfælde symptomfrie.

Diagnosen penisafvigelse stilles normalt i puberteten. I tilfælde af induratio penis plastica er de vigtigste ændringer mellem tunica albuginea og corpora cavernosa. Tunica albuginea er en solid skal af stramt bindevæv, der blandt andet omgiver det erektile væv i penis. Corpora cavernosa danner to af de tre hule kroppe i penis. Her dannes hærdninger, såkaldte fibrøse indurationer, som kan mærkes som plader eller knaster, og som er ansvarlige for penisafvigelsen. Den håndgribelige hærdede plade er også kendt som plak. Induratio penis plastica kan opstå praktisk talt natten over, blandt andet på grund af flebitis i området af penis. I det inflammatoriske stadium er knuderne og plaques stadig relativt bløde, de hærder derefter i det kroniske stadium.


Penis afvigelse / penis krumning: årsager

Medicinsk forskning er ikke klar over årsagerne til induratio penis plastica. Dybest set er denne sygdom ikke ualmindelig. Statistisk set er én ud af 1.000 mænd over 40 år ramt. Der har været en stigning i tilfælde af medfødt penisafvigelse. Det betyder dog ikke, at der fødes flere drenge med en sådan sygdom, men at et mere åbent forhold til seksualitet generelt og et forbedret forhold mellem læge og patient fører til afsløring af problemer, der var skjult i tidligere tider. En midlertidig androgenmangel under fosterudviklingen holdes ansvarlig for medfødt, medfødt penisafvigelse. Udviklingen af induratio penis plastica forklares af en række teorier, som endnu ikke har fundet generel accept. Dybest set er vaskulære ændringer, de mindste skader under samleje, autoimmune reaktioner eller stofskifteforstyrrelser forbundet med denne sygdom.

I nogle tilfælde er en skade på medlemmet under samleje en klart mærkbar årsag til den efterfølgende udvikling af penisafvigelse. En teori er, at penisafvigelse (IPP) kan have forskellige triggere, men at udviklingen af en sådan tilstand skyldes arvelige faktorer. Forbindelsen mellem induratio penis plastica og en sygdom med gigt eller diabetes mellitus er statistisk relevant. Gennemsnitsalderen for mænd , der skal opereres for induratio penis plastica , er over 50 år. De berørte mænd er normalt i deres femte eller sjette årti af livet. Medfødt penisafvigelse behandles i en meget tidligere alder, og en operation er normalt uundgåelig.


Penile deviation / penis krumning: behandling

Når det kommer til erhvervet penisafvigelse, er der to hovedspørgsmål: Bliver krumningen værre? Er smertefrit og tilfredsstillende samleje muligt med det? Hvis det første spørgsmål kan besvares med nej og det andet med ja, er lægebehandling ikke nødvendig. Det samlede billede er ikke helt klart. Medicinske statistikker viser, at 80% til 100% af berørte mænd klager over smertefulde erektioner. Det kan dog antages, at det netop er denne smerte, der får den ramte til at søge læge.

Alle andre ser ikke noget problem med deres penisafvigelse. Partnerne til de berørte mænd ser tilsyneladende heller ikke noget problem i den anatomiske "abnormitet" af deres seksuelle partner; højst rapporter er det, at den penetrerende penis irriterer skeden på et "ukendt sted". I nogle tilfælde synes visse seksuelle stillinger at blive vanskeligere af penisafvigelsen. Lægen har forskellige muligheder for behandling af penisafvigelse. Højdosis E-vitamin indgives i tabletform for at opløse arvæv efter en skade. Desuden ødelægges det hærdede væv ved en ultralydsbehandling. En anden behandlingsmulighed er røntgenstrålebehandling af blødt væv. To teknikker kan bruges i operationen. Penis-strækanordninger bliver også i stigende grad brugt til at reducere penis krumning .

Teksterne på denne hjemmeside er blevet automatisk oversat fra tysk. Du kan finde den originale tekst på: www.penimaster.de/Penis/penisdeviation-penisverkruemmung.html